De huidige bewoners aan het woord:

"We hebben hier met heel plezier gewoond. Kijk enkel naar de omgeving uitwaaien op de dijk of strand. Een wandeling in het bos. Vissen voor de deur of op zaterdag naar de Homerus markt. Of de pui open slaan aan het Frans balkon en van je af kijken. Een lekker glaasje wijn aan een van de hippe horecagelegenheden aan de Zeeduinweg.

Geen zin om de deur uit te gaan dan hebben we ook een heerlijke tuinkamer waar je het hele jaar door van kan genieten.

We waren de eerste bewoners dat maakt het ook wel speciaal en voordelen naar eigen smaak een keuken of badkamer inrichten en wij hebben gekozen ook om extra slaapkamers te creëren, omdat we hier met ons zessen woonden.

De kinderen worden groter en vliegen uit, dit is ook een reden voor een volgende stap. We wilden altijd graag eens vrijstaand wonen en die mogelijkheid kwam langs.

Niet zozeer groter maar dat hebben we ook niet nodig gezien huidige situatie, maar wel lekker vrijstaand.

Almere Poort is voor ons ook een hele bruisende plek. Dichtbij de Amsterdam waar we veel affiniteit mee hebben, maar toch ook de rust door de groene omgeving.

Onze wens van vrijstaand was er maar we wilden Almere Poort niet verlaten.

De vrijstaande panden die veelal worden aangeboden variëren van 150-210 m2 veel te ruim voor ons, maar nu kwam er een voorbij rond de 118 m2 prima voor ons in het geliefde Almere Poort.

Onze kinderen gaan naar school in deze wijk onze oudste heeft zijn eigen stulpje in deze wijk, dus hartstikke fijn dat hetgeen waar we van droomden werkelijkheid wordt in een omgeving waar je toch wel aan verknocht bent.

We gunnen de nieuwe bewoners net zoveel geluk en plezier in hun nieuwe woning toe."