Eerste woning kopen ?

1

Oriëntatiegesprek
Misschien heb je al een woning op het oog of denk je eraan om in de toekomst je eerste huis te gaan kopen. De route naar je droomhuis begint vaak bij ons als hypotheekadviseur. Na een oriëntatiegesprek weet je precies hoeveel je kunt lenen en wat je nodig hebt om je droom waar te maken. Wij geven als hypotheekadviseur jou advies op maat!

2

Droomhuis gevonden
Dit is de allerleukste stap, toch? Op zoek naar je droomhuis en... Gevonden! Spannend, nu kan het traject echt van start.

3

De koopovereenkomst
Is je bod geaccepteerd? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst, oftewel, het voorlopig koopcontract. Hierin staan alle afspraken rondom de aankoop en verkoop van het huis. Lees deze aandachtig door voordat je tekent. Onze RE/MAX makelaars helpen jou en dat is een zorg minder!

4

De financiering
De koopovereenkomst is rond en de prijs staat vast. Nu is het tijd om knopen door te hakken. Welke aflosvorm kies je? Wat wordt de rentevastperiode? En welke hypotheekverstrekker past het beste bij jou? Wordt het jou eerste hypotheek? Samen met ons als hypotheekadviseur ga je de financiering verder regelen.

5

De hypotheekofferte tekenen
Ben je tevreden met het hypotheekvoorstel van onze hypotheekadviseur? En heb je de hypotheekofferte goed doorgenomen? Dan is het een kwestie van je handtekening zetten en op naar de notaris voor de laatste stap.

6

Naar de notaris
Spannend, de laatste stap! Als de hypotheekverstrekker jouw hypotheek heeft goedgekeurd worden alle documenten naar de notaris gestuurd. Daar tekenen jij en de verkopende partij de eigendomsoverdracht. Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij eigenaar van je droomhuis!

Waar kan je alvast over nadenken

De aflosvorm van je hypotheek
Hypotheken kun je afsluiten in 3 verschillende aflosvormen. Dit zijn annuïtair, lineair en aflossingsvrij. Vergelijk de aflosvormen en denk alvast na over welke aflosvorm het beste bij past. 

 

Rentevastperiode
Bij het afsluiten van je hypotheek zet je de rente voor een bepaalde periode vast. Gedurende deze periode blijft jouw rente gelijk en weet je dus precies wat je maandelijks betaald voor je hypotheek.

 

Verduurzamen van je woning
Als je een nieuw huis koopt, ben je eigenlijk maar met één ding bezig: kan ik de woning krijgen, ja of nee? Toch kan het ook fijn zijn om ook alvast stil te staan bij het energieverbruik in je nieuwe huis.

Met het nemen van energiebesparende maatregelen kun je namelijk en besparen op je maandelijkse energiekosten en je wooncomfort vergroten. Bij alle hypotheekverstrekkers kun je energiebesparende maatregelen meteen meefinancieren tot maximaal 106% van de marktwaarde. Dit is wel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie dus bespreek dit met een van onze hypotheekadviseurs.

 

Wij werken met gerenommeerde energiebespaarders samen o.a.